Γιάννενα – Φυσική ομορφιά και παράδοση

Η πόλη των Ιωαννίνων, χτισμένη στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 500 μέτρων, μαγεύει τους επισκέπτες με την ομορφιά της και τη ζεστή της ατμόσφαιρα

Τα Γιάννενα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου και πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων.

Απέχουν 440 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 295 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Τα σοκάκια, οι πλατείες, αλλά και τα περισσότερα σημεία της πόλης, μαρτυρούν την σπουδαία παράδοση και την ιστορία των Ιωαννίνων.

Τα αναρίθμητα ιστορικά μνημεία, τα μουσεία, η απίστευτη φυσική ομορφιά των τοπίων, η λίμνη με το υπέροχο νησάκι, η εκπληκτική παλαιά πόλη με τα παραδοσιακά μαγαζάκια, καθώς και τα πολυάριθμα παλιά αρχοντικά, μαγνητίζουν όλους τους επισκέπτες.

Η πόλη των Ιωαννίνων συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά μέρη για ρομαντικούς περιπάτους μέσα στη φύση, έντονη νυχτερινή ζωή, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης, αλλά και απεριόριστες δυνατότητες για extreme sports σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες για τους τολμηρούς.

Επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης των Ιωαννίνων, θα θαυμάσετε τα αμέτρητα ευρήματα, που μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία στην Ήπειρο από την παλαιολιθική εποχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν και τα εκθέματα του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, 22 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα.

 Πρόκειται για μία περιοχή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, με την κοιλάδα στη μέση και γύρω της τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους, που σε συνδυασμό με την ιερότητα του χώρου, κάνουν την περιήγηση των εκδρομέων μία συγκλονιστική εμπειρία.

Κατά την παραμονή σας στα πανέμορφα Γιάννενα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νησάκι των Ιωαννίνων, ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο κατοικούμενα νησιά μέσα σε λίμνη.

Στο νησάκι θα δείτε ό,τι απέμεινε από τον Αλή Πασά και πολλά παραδοσιακά εργαστήρια ασημικών και χρυσοχοΐας, που κατά το παρελθόν ήταν διάσημα σε Δύση και Ανατολή.

Μέσα στην πόλη, εκτός από το Αρχαιολογικό Μουσείο, αξίζει να επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο, το Λαογραφικό, το Μουσείο κέρινων Ομοιωμάτων και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.