Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με τους πολλούς τουριστικούς προορισμούς, προσελκύει κάθε χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι, χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα γαλάζια νερά της, να απολαύσουν τις γραφικές αμμώδεις παραλίες της και να γευτούν ουζομεζέδες στα παραδοσιακά ταβερνάκια, δίπλα στο κύμα

Πρωτεύουσα της Εύβοιας είναι η κοσμοπολίτικη Χαλκίδα, που υποδέχεται τους επισκέπτες με την εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.

Ωστόσο, όσοι το επιθυμούν, μπορούν στην παλιά γέφυρα να παρατηρήσουν από ψηλά το φαινόμενο της παλίρροιας.

Επίσης, θαυμαστή είναι η Χαλκίδα για τα διάφορα αξιοθέατα, όπως το Αρχαιολογικό λαογραφικό μουσείο, την πινακοθήκη, το Σπίτι με τα αγάλματα, το Κόκκινο Σπίτι, τις πανέμορφες εκκλησιές,  το δικαστικό Μέγαρο και το κάστρο του Καράμπαμπα με μαγευτική θέα προς την πόλη και τον ευβοϊκό κόλπο.

Αιδηψός

 Η φημισμένη λουτρόπολη της Εύβοιας είναι γνωστή  γνωστή για τις θερμές ιαματικές πηγές, οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Εκεί βρίσκεται και ένα από τα δέκα  καλύτερα spa στον κόσμο.

 Η Κύμη

Μια όμορφη μικρή πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνητά λιμάνια της χώρας,  με προνομιακή θέση στο Αιγαίο και  τα  γραφικά καφενεδάκια.

Στην Κύμη απολαμβάνουμε τις καθαρές αμμουδιές, το φρέσκο ψάρι και τις ντόπιες σπεσιαλιτέ στις καταπληκτικές ταβέρνες του λιμανιού.

Αξιοσημείωτο είναι το  Λαογραφικό μουσείο, το σπίτι όπου έζησε ο γιατρός-ερευνητής Γεώργιος Παπανικολάου.

Χιλιαδού

Η Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα.

Ο επισκέπτης, στην αρχή της Χιλιαδούς θα συναντήσει  την οργανωμένη παραλία που έχει γύρω της καντίνες για νερό, αναψυκτικά και τρόφιμα.

Λίγα μέτρα πιο πέρα είναι η παραλία γυμνιστών, που διαχωρίζεται από την κανονική με έναν  μεγάλο βράχο και την ταμπέλα που ενημερώνει σχετικά τους επισκέπτες.

Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα, καθαρή με αστραυτερά νερά κα βότσαλο, στην αρχή είναι ρηχή και στη συνέχεια βαθαίνει πολύ.

Λιχαδονήσια

Τα Λιχανοδήσια χαρακτηρίζονται οι   Σεϋχέλλες της Ελλάδας. Ανάμεσα σε Ευβοϊκό και Μαλιακό κόλπο, είναι σα να μετακινήθηκε η Καραϊβική.

Κάρυστος

Μία ελκυστική παραθαλάσσια κωμόπολη στην νότια Εύβοια, η οποία έχει καταστεί πόλος έλξης πολλών επισκεπτών με ζωηρή κίνηση εξαιτίας του συνδυασμού βουνού και θάλασσας.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν  πανέμορφες παραλίες και το βράδυ να περπατήσουν στον παραλιακό δρόμο που σφύζει από ζωή. Η περιοχή φημίζεται γα τα παραθαλάσσια μπαράκια και τα ταβερνάκια με τους γευστικούς ψαρομεζέδες.