Κατερίνη – δημοφιλής για όλες τις εποχές σε Έλληνες και ξένους

To ίδιο όμορφη, χειμώνα – καλοκαίρι, άνοιξη – φθινόπωρο

Η Κατερίνη, πανέμορφη πόλη της Μακεδονίας, ανάμεσα στα Πιέρια Όρη και τον Θερμαϊκό κόλπο, είναι αγαπημένος προορισμός για διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Κι αυτό, γιατί βρίσκεται μόλις 6 χλμ. από τη θάλασσα, κοντά στον Όλυμπο, αλλά και σε πολλές αρχαιολογικές τοποθεσίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως η αρχαία πόλη του Δίου (5ος αιώνας π.Χ., 17 χλμ. μακριά) και το βενετικό κάστρο του Πλαταμώνα.

Οι παραλίες του Κορινού, της Παραλίας, και της Ολυμπιακής Ακτής (ή Κατερινόσκαλας) είναι πολύ δημοφιλείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το 1992 ιδρύθηκε το Ποντιακό Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Εκεί εκτίθενται κειμήλια από τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου.

Ιδανικό προορισμό χαλάρωσης αποτελεί το πάρκο μέσα στην πόλη της Κατερίνης με πλούσια βλάστηση, λίμνη, φιλοξενούμενα ζώα, παιδικές χαρές και χώρο για να παίζουν τα κατοικίδια.

Από το 2016, τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, λειτουργεί ως «Πάρκο των Χρωμάτων», σε διοργάνωση του Δήμου Κατερίνης, με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων,λ όπως μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400-2.000μ. στα Πιέρια Όρη. Απέχει 8 χλμ. από το χωριό Ελατοχώρι και από την Κατερίνη 36χλμ. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν 10 πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ενώ λειτουργεί και πίστα για έλκηθρα.

Η Κατερίνη προσελκύει τουρίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής – Παραλία Κατερίνης

Η πιο παλιά παραλία της Κατερίνης, όμορφη και πάνω στο κύμα.

Πλατεία Δημοκρατίας

Η Πλατεία Δημοκρατίας, στο κέντρο της πόλης, αποτελεί χώρο αναψυχής για παιδιά και μεγάλους, με καφέ και εστιατόρια καθώς και βολικό πάρκινγκ.

bty

Watergamepark Kariba

Ένα μικρό υδάτινο πάρκο με αρκετές τσουλήθρες και ναυαγοσώστες. Εκεί μπορούν να περάσουν ολόκληρη τη μέρα τους μικροί και μεγάλοι.

Πάρκο Λειβήθρων

Ένας αρχαιολογικός χώρος πολύ καλά διατηρημένος και είναι ιδανικό σημείο για κάθε ηλικία.

Ολυμπιακή Ακτή

Είναι ένα τουριστικό χωριό και αρκετά οικονομική επιλογή για διαμονή και φαγητό. Έχει τεράστια παραλία που μαζεύει πολύ κόσμο.

Εχει επισης θαλασσια σπορ να κανετε και πολλές επιλογες για ποτό. Εχει εναν τεραστιο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο που ενωνει την Ολυμπιακη Ακτη με την παραλια Κατερίνης”.

Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

Ένας μοναδικός διαφορετικός αρχαιολογικός χώρος. Πρέπει να τον επισκεφθείτε και με ξεναγό γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθετε. Εδώ εκτυλίσσεται όλη η ιστορία της Μακεδονίας. Τεράστιος λατρευτικός χώρος, διάσπαρτος από τα σημάδια της μακεδονικής δυναστείας που ίδρυσε ο Φίλιππος και έκανε γνωστή σε όλη την οικουμένη ο Αλέξανδρος.

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου

Εδώ φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας αγάλματα και άλλα ευρήματα, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του Δίου.