Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με συναυλίες, υπαίθριες και μη.

Μια ηλεκτρική, ροκ προσέγγιση, που θα αποκαλύψει ένα διαφορετικό πρόσωπο και κρυμμένους χυμούς σε σπουδαία τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, θα πραγματοποιήσει ο Χρήστος Θηβαίος, στις 27 Αυγούστου, στην Τεχνόπολη.

Δεκατρείς συναυλίες σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και τοποθεσίες, δίνει αυτό το καλοκαίρι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συναυλίες αυτές άρχισαν στις 21 Ιουλίου, στον υποβλητικό αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, με το σύνολο εγχόρδων Athens Classical Players.

Το Σάββατο 25 Ιουλίου, το δημοφιλές Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών Metallon. Με το ίδιο πρόγραμμα, το Κουιντέτο θα εμφανιστεί στις 9 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.

Δευτέρα 27 Ιουλίου, στη Μονή Καισαριανής, οι Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο) και Τίτος Γουβέλης (πιάνο) ερμηνεύουν συνθέσεις Σούμαν, Μαρτινού και Μπετόβεν.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Aenaon παρουσιάζει συνθέσεις Μότσαρτ, Σούμπερτ και Κωνσταντινίδη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Στις 3 Αυγούστου, ο Κήπος του Βυζαντινού Μουσείου φιλοξενεί την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, Στέφανο Τσιαλή και την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στους στύλους του Ολυμπίου Διός, η Ορχήστρα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Μάνο Χατζιδάκι, ο οποίος διετέλεσε και Καλλιτεχνικός της Διευθυντής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο σημαντικά έργα που συνέθεσε κατά την παραμονή του στις Η.Π.Α., το περίφημο Blue αλλά και Το χαμόγελο της Τζοκόντας. Στο πόντιουμ, ο Μίλτος Λογιάδης.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, μια παράσταση με φλάουτο, σε μια συνάντηση Μότσαρτ και Ντεμπυσύ.

Συνομιλώντας με το παιδί- θαύμα του κλασικισμού, η Κ.Ο.Α. θα βρεθεί και στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Παρασκευή 28 Αυγούστου, υπό την Φαίδρα Γιαννέλου.

Την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου η πανσέληνος επενδύεται μουσικά με την εμφάνιση του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών που θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά) Γαλατσίου.

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η Κ.Ο.Α. συναντά τον Μανουέλ ντε Φάγια στην Ακαδημία Πλάτωνος, όπου θα συμπράξει με την καταξιωμένη μεσόφωνο Ινές Ζήκου, υπό τον ανερχόμενο Κορνήλιο Μιχαηλίδη.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, η Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. θα εμφανιστεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Νεμέας, στην Αρχαία Κορινθία, με ένα πρόγραμμα που συνδέει το ελληνικό στοιχείο των Σκαλκώτα και Κωνσταντινίδη με τον μπαρόκ χαρακτήρα του Μπαχ. Σολίστ, η Χριστίνα Παντελίδου, με τον Νίκο Χαλιάσα στο πόντιουμ.

Οι εκδηλώσεις της Ορχήστρας ολοκληρώνονται την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με το δημοφιλές Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών να συμπράττει με τέσσερις σπουδαστές από την Ακαδημία Νέων Μουσικών της Κ.Ο.Α. παρουσιάζοντας έργα Μπετόβεν και Μέντελσον στο Λύκειο του Αριστοτέλη.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.