Λευκάδα – Το μαγικό νησί των Επτανήσων

Η Λευκάδα είναι ένα πανέμορφο νησί των Επτανήσων του Ιονίου Πελάγους, στο όποιο αν πας μία φορά, θα πας σίγουρα και δεύτερη, αφού οι εξωτικές της παραλίες θα σε κάνουν να τις λατρέψεις!

Επίσης, η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη και οικονομική, καθώς δεν χρειάζεται να πληρώσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Θα πας με το αμάξι σου, τη μηχανή σου ή το λεωφορείο! Φύση και αργός ρυθμός. Θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα και ωραίος καιρός.

Αν πας διακοπές στη Λευκάδα, θα απολαύσεις μοναδικές παραλίες και θα κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα νερά! Αν είσαι περιπετειώδης και αθλητικός τύπος, θα εξερευνήσεις βουνά και χωριά του νησιού, περπατώντας σε καταπράσινα μονοπάτια! Επίσης, αξίζει να επισκεφθείς τα αξιοθέατα του νησιού, να περπατήσεις στα σοκάκια της παλιάς πόλης και να γνωρίσεις τους ντόπιους. Για αυτό, σε συμβουλεύω να μείνεις στο νησί τουλάχιστον μια εβδομάδα, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όσα έχει να σου προσφέρει!

Lefkada Greece - Lefkada Travel guide | Greeka.com

Παραλίες για όλα τα γούστα…

Η Λευκάδα προσφέρει μία τεράστια ποικιλία από παραλίες. Σε αυτήν θα βρεις μικρές φυσικές παραλίες, αλλά και δημοφιλείς με μπαρ και δραστηριότητες. Επίσης, μπορείς να χαλαρώσεις σε λευκές βοτσαλωτές ή σε αμμώδεις παραλίες. Σε άλλες μπορείς να παίξεις με τα μεγάλα κύματα, ενώ άλλες διαθέτουν ρηχά νερά και είναι ιδανικές για οικογένειες και παιδιά.

Λευκάδα, ένα νησί μα τι νησί! | Travelstories

Οι παραλίες στη δυτική πλευρά του νησιού εντυπωσιάζουν χάρη στο βαθύ μπλε χρώμα τους και τους απότομους βράχους τους, οι οποίοι σχηματίζουν φυσικά νησιά μέσα στη θάλασσα!

Οι παραλίες της ανατολικής πλευράς προστατεύονται από τον άνεμο και συνήθως είναι ήρεμες και ασφαλείς. Για αυτό, προτιμώνται από οικογένειες με μικρά παιδιά.

Δημοφιλείς Παραλίες κοντά στο Κόλπο των Συβότων

Το Αφτέλι απέχει 7 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα. Είναι μία μικρή παραλία με καταπληκτικό γαλάζιο χρώμα.  Πάνω στην παραλία θα βρεις ένα σνακ μπαρ, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Είναι  προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και βολεύει για οικογένειες. Λίγα παλιά σκάφη ψαράδων παρκάρονται μέσα στον κόλπο, δημιουργώντας μία ρομαντική ατμόσφαιρα!

AFTELI BEACH BAR RESTAURANT LEFKADA

Η παραλία Αμμούσο βρίσκεται 9 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα.  Διαθέτει λευκά βότσαλα και κρυστάλλινο γαλάζιο νερό, ενώ αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες. Επίσης, ξαπλώστρες και ομπρέλες διατίθενται προς ενοικίαση.

Δίπλα στην παραλία θα βρεις ένα εστιατόριο, το οποίο προσφέρει μεγάλη ποικιλία πιάτων.

Η παραλία είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, ενώ ακριβώς δίπλα από αυτήν υπάρχει χώρος όπου μπορείς να παρκάρεις το αμάξι σου ή τη μηχανή σου, χωρίς να πληρώσεις.

Αν σου αρέσει το περπάτημα, υπάρχει δίπλα στην ακτή ένα μονοπάτι, το οποίο προσφέρει μία φανταστική θέα!

Η παραλία Αγιοφίλη απέχει 12 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα και βρίσκεται κοντά στην πόλη της Βασιλικής. Αναμφίβολα είναι ιδιαίτερα όμορφη με τιρκουάζ νερά και λευκές πέτρες.

Επίσης, στην Αγιοφίλη ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση.

Είναι προσβάσιμη με βάρκα (κρουαζιέρες από την πόλη της Βασιλικής). Ωστόσο, μπορείς να φτάσεις σε αυτήν και με αυτοκίνητο, περνώντας από μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος, όμως, ίσως σε δυσκολέψει σε ορισμένα σημεία.

Aγιοφύλλι Λευκάδας, η παραλία όπου προσκυνούν ακόμη και οι θεοί [εικόνες] |  ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Η παραλία Βασιλική έχει απόσταση 10 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα. Είναι μεγάλη και διάσημη για τις εξαιρετικές της ιστιοπλοϊκές συνθήκες! Εκεί θα βρεις εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και κέντρα ενοικίασης ιστιοσανίδων.

Κοντά στην παραλία βρίσκεται η πόλη της Βασιλικής, όπου μπορείς να απολαύσεις νόστιμο φαγητό και να επισκεφθείς τα διάφορα μαγαζάκια της.

Lefkada Vassiliki beach - Lefkada Beaches | Greeka.com

Η παραλία Μικρός Γυαλός απέχει 13 χιλιόμετρα από τα Σύβοτα. Πρόκειται για μία δημοφιλής παραλία, προστατευμένη από τους ανέμους. Σε αυτήν τα κύματα είναι πολύ σπάνια και, για αυτό, μοιάζει με λίμνη. Διαθέτει βότσαλα και κρυστάλλινα νερά ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Επίσης, θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες προς ενοικίαση.

Λευκάδα - Μικρός Γιαλός | Hellas Beach

Όμορφες Παραλίες στη Δυτική Ακτή

Το Πόρτο Κατσίκι είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Λευκάδας. Τα θαυμάσια τυρκουάζ νερά της και οι μεγάλοι βράχοι της θα σε μαγέψουν! Επίσης, παρέχονται ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση.

Πόρτο Κατσίκι, η πιο διάσημη παραλία της Λευκάδας | Go Lefkas | Ο απόλυτος  οδηγός για την Λευκάδα

Τον Αύγουστο η παραλία είναι συνήθως γεμάτη από λουόμενους. Επιπλέον, κοντά σε αυτήν υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Στην αριστερή πλευρά της ακτής θα βρεις μία άλλη παραλία, εντελώς εγκαταλελειμμένη. Σε αυτήν θα φτάσεις με βάρκα ή κολυμπώντας από το Πόρτο Κατσίκι.

Λευκάδα - Πόρτο Κατσίκι | Hellas Beach

Ο Γιαλός είναι η μακρύτερη παραλία της Λευκάδας, κοντά στο χωριό Αθάνι. Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλες παραλίες του νησιού και, ως εκ τούτου, δεν είναι τόσο γεμάτη. Είναι αμμώδης, ενώ σε αυτήν θα βρεις ξαπλώστρες, ομπρέλες και καφετέριες, αλλά και ήσυχα, ιδιωτικά σημεία με φυσικό τοπίο. Κοντά σε αυτήν υπάρχουν αρκετοί χώροι στάθμευσης.

Μικρός Γιαλός Φωτογραφίες - Κατάλογος με όλες τις παραλίες της Λευκάδος |  Παραλίες Λευκάδα

Οι Εγκρεμνοί είναι μία παραδεισένια μεγάλη παραλία με άμμο και μικρά βότσαλα. Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες και πιο διάσημες παραλίες της Λευκάδας. Επίσης, παρέχει ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bars, καθώς και απόμερα, ιδιωτικά φυσικά σημεία.

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Οι Εγκρεμνοί θυμίζουν παράδεισο - Fosonline

Οι παραλίες Καβαλικευτά, Αβάλι και Μεγάλη Πέτρα βρίσκονται ακριβώς κάτω από το χωριό Καλαμίτσι.

Lefkada Kalamitsi - Lefkada Villages | Greeka.com
«Το χωριό Καλαμίτσι»

Η Μεγάλη Πέτρα είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις με τεράστιους βράχους, οι οποίοι εξαπλώνονται κατά μήκος της παραλίας και μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό τοπίο για φωτογράφηση. Το ίδιο ισχύει και για τα Καβαλικευτά.

Lefkada Megali Petra beach - Lefkada Beaches | Greeka.com
«Η Παραλία Μεγάλη Πέτρα»

Ωστόσο, αν και τα Καβαλικευτά προσφέρουν ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση και διαθέτουν μία μικρή καφετέρια, η Μεγάλη Πέτρα είναι απολύτως φυσική, χωρίς τουριστικές εγκαταστάσεις.

Την παραλία «Καβαλικευτά» στο Καλαμίτσι της Λευκάδας, θα την αγαπήσεις, θα  την λατρέψεις, θα θέλεις να την επισκεφτείς ξανά. | Travels 4 Ever
«Παραλία Καβαλικευτά»

Το Αβάλι δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο οι άλλες δύο παραλίες και συνήθως δεν είναι γεμάτο. Παρόλο που δεν παρέχει ξαπλώστρες και ομπρέλες, κοντά σε αυτό υπάρχει μία καντίνα με φαγητό και ποτά.

Παραλία Αβάλι (Καλαμίτσι, Ελλάδα) - Κριτικές - Tripadvisor
«Παραλία Αβάλι»

Αναμφίβολα και οι τρεις παραλίες προσφέρουν καταπληκτικό γαλαζοπράσινο νερό, μικρά λευκά βότσαλα, τα οποία μοιάζουν με άμμο από απόσταση, και καταπληκτικό χώρο για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Θα φτάσεις σε αυτές μέσω ενός απότομου και στενού δρόμου από το χωριό Καλαμίτσι (περίπου 4,5 χιλιόμετρα) Είναι προσβάσιμος από όλα τα είδη των αυτοκινήτων, αρκεί να είσαι προσεκτικός στις απότομες στροφές!

Η παραλία Κάθισμα είναι «Η μικρή Ίμπιζα» του νησιού. Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Λευκάδας με απέραντη αμμουδιά, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης, στο Κάθισμα θα βρεις beach bars και ταβέρνες, ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν τουριστικά καταλύματα. Επιπλέον,  θα βρεις δραστηριότητες, όπως αλεξίπτωτο θαλάσσης και άλλα διάφορα θαλάσσια σπορ.

Το Κάθισμα βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικήτα, στη βόρεια πλευρά του νησιού, και η πρόσβαση σε αυτό με το αυτοκίνητο είναι πολύ βολική, αφού απέχει μόλις 1 χιλιόμετρο από τον κεντρικό δρόμο. Λόγω της εύκολης προσβασιμότητας κάθε Αύγουστο η παραλία γεμίζει από κόσμο.

Η Μύλος είναι μια μεγάλη φυσική παραλία, κοντά στη διάσημη παραλία Κάθισμα. Σε αντίθεση με άλλες δημοφιλείς παραλίες της δυτικής πλευράς του νησιού, αποτελεί ένα φυσικό τοπίο άθικτο από τουριστικές δραστηριότητες. Έχει κρυστάλλινα γαλάζια νερά  και είναι αμμώδες.

Αν θέλεις να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις η Μύλος είναι το ιδανικό μέρος για εσένα, καθώς δεν υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις κοντά σε αυτήν. Ακόμη, αν είσαι φίλος του γυμνισμού, σε ενημερώνω ότι σε αυτήν την παραλία ο γυμνισμός επιτρέπεται. Επίσης, αν αποφασίσεις να την επισκεφθείς, φρόντισε να πάρεις μαζί σου νερό, φαγητό, ξαπλώστρα και ομπρέλα.  

Λευκάδα - Μύλος | Hellas Beach

Η Πευκούλια είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία, αμμώδης και μεγάλη, κοντά στον Άγιο Νικήτα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραλίες της δυτικής ακτής του νησιού, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο και, επομένως, αρκετά γεμάτη, ειδικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Η Πευκούλια αποτελεί ένα καταπληκτικό τοπίο, ενώ κοντά σε αυτήν θα βρεις μερικές ταβέρνες και καφετέριες. Επίσης, ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση.

Πευκούλια Λευκάδα - Η παραλία Πευκούλια στη Λευκάδα - Pefkoulia Lefkada

Ο Άγιος Ιωάννης είναι η πλησιέστερη παραλία στην πόλη της Λευκάδας, καθώς απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από αυτήν. Πρόκειται για ένα εξωτικό τοπίο με χρυσαφένιες αμμουδιές και γαλαζοπράσινα νερά.

Στον Άγιο Ιωάννη φυσούν συχνά δυνατοί άνεμοι και, για αυτό, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για windsurfing και kitesurfing. Λόγω του αέρα και των συχνών μεγάλων κυμάτων, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Lefkada Agios Ioannis beach - Lefkada Beaches | Greeka.com

Στο βόρειο τμήμα της παραλίας υπάρχουν τρεις παλιοί ανεμόμυλοι και ένα μικρό εκκλησάκι, ενώ στο νότιο τμήμα της θα βρεις καφετέριες και ταβέρνες! Επίσης, προσφέρονται ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν και κέντρα θαλάσσιων σπορ!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

Στεγάζεται στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου της Λευκάδας, όπου βρίσκεται και το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

 Αξιοθέατα | Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας | Lefkada Slow Guide

Τα εκθέματα του Μουσείου, οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες που τα συνοδεύουν, θα σε κατατοπίσουν για τις δραστηριότητες των κατοίκων του νησιού κατά την αρχαιότητα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

Στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο παγκοσμίου φήμης ποιητής και λογοτέχνης, Άγγελος Σικελιανός, στεγάζεται το ομώνυμο μουσείο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρότυπο μουσείο διεθνών προδιαγραφών το οποίο ρίχνει φως στις ιδέες, την προσωπικότητα και την διαδρομή της ζωής του σπουδαίου λυρικού ποιητή.

Το Ιστορικό Κέντρο Λευκάδιου Χερν

Το Ιστορικό Κέντρο του Λευκάδιου Χερν βρίσκεται εντός του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Αξιοθέατα στη Λευκάδα | Ιστορικό Κέντρο του Λευκάδιου Χερν | Lefkada Slow Guide

Με τη βοήθεια φωτογραφιών, κειμένων, εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών θα περιηγηθείς στις σημαντικές στιγμές της ζωής του Λευκάδιου Χερν, του εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας, αλλά και στους πολιτισμούς της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα.

Το Λαογραφικό Μουσείο Ορφέα

Το Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Ορφέα βρίσκεται στο ιδιόκτητο μέγαρο του Σωματείου, πίσω από την κεντρική πλατεία της Λευκάδας.

Αξιοθέατα στη Λευκάδα | Λαογραφικό Μουσείο Ορφέα | Lefkada Slow Guide

Φιλοξενεί πάνω από 1.000 χρηστικά αντικείμενα της αγροτικής ζωής της Λευκάδας, όπως εργαλεία, σκεύη,  παραδοσιακές φορεσιές, κεντήματα κ.λπ. Επίσης, περιλαμβάνει αστικά εκθέματα και εργαλεία παλαιών επαγγελμάτων.

Η Έκθεση Παλαιών Αντικειμένων (Μουσείο Φωνογράφου)

Το Μουσείο Φωνογράφου είναι ένα μικρό ιδιωτικό μουσείο με φωνογράφους, δίσκους, σπάνια χρηστικά αντικείμενα, διακοσμητικά, νομίσματα, σφραγίδες και φωτογραφίες. Ιδρυτής του Μουσείου είναι ένας ντόπιος συλλέκτης, ο Τάκης Κατωπόδης.

Το Μουσείο Έκθεσης Ενθυμημάτων Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ

Ιδρύθηκε το 2012 και στεγάζεται εντός του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας.

Λεπτομέρεια από παραδοσιακή στολή | Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ | Λευκάδα

Περιλαμβάνει αντικείμενα που σχετίζονται με την μακροχρόνια πορεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ, όπως παραδοσιακές στολές διαφόρων χωρών, υφαντά, μουσικά όργανα, σημαίες, μετάλλια, κασέτες με παραδοσιακή μουσική και άλλα πολλά.

Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Φανερωμένης

Κατασκευάστηκε το 2006 και στεγάζεται σε ένα κτίριο δίπλα στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδας. Στο μουσείο εκτίθενται κειμήλια της Μονής. Επίσης, περιλαμβάνει σπάνια εκκλησιαστικά χειρόγραφα, μεταβυζαντινές εικόνες και τέμπλα Επτανήσιων και Λευκαδίων αγιογράφων από διάφορες μονές και ναούς του νησιού. Παράλληλα, διαθέτει πάμπολλα έργα αργυροχρυσοχοΐας, όπως δισκοπότηρα, σταυροί αγιασμού και δίσκοι.

Ναυτικό Μουσείο Νίκου Θάνου Μορίνα

Λειτουργεί από το 2011 στον υπόγειο χώρο του εκκλησιαστικού μουσείου Φανερωμένης.

Περιλαμβάνει πάνω από 60 χειροποίητα ξύλινα ομοιώματα καραβιών και ναυτικά εργαλεία από όλο τον κόσμο.

Μουσείο Γραμμοφώνου, Φωνογράφου & Ραδιοφώνου

Κατασκευάστηκε το 2015 από τον συλλέκτη Χρήστο Βλάχο. Τα εκθέματα του μουσείου προέρχονται από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του, η οποία  αποτελείται από σπάνια παλιά γραμμόφωνα, ραδιόφωνα, φωνογράφους, πικ απ, τζουκ μποξ, χιλιάδες δίσκους και μπομπινόφωνα.

Μουσείο Λευκαδίτικου Κεντήματος Μαρία Κουτσοχέρω

Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό λευκαδίτικο σπίτι και περιέχει μια πολλά χειροποίητα κεντήματα φτιαγμένα με την τεχνική της καρσάνικης βελονιάς, μια παγκόσμια πρωτοτυπία στον χώρο του κεντήματος, πρωτεργάτρια της οποίας υπήρξε η Μαρία Σταύρακα «Κουτσοχέρω».

Η τεχνική διαδόθηκε γρήγορα στις κεντήστρες του χωριού και έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα για την πρωτοτυπία της, στολίζοντας ακόμη και βασιλικά ανάκτορα.

Το μουσείο φιλοξενεί αυθεντικά κεντήματα της Μαρίας Σταύρακα και πλήθος παλαιών αντικειμένων, που θα σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή.

Κοντομίχειο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου

Λειτουργεί από το 2004 και στεγάζεται στο ανακαινισμένο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού Καβάλου. Το μουσείο ονομάστηκε Κοντομίχειο προς τιμήν του Πανταζή Κοντομίχη, του Λευκαδίτη φιλολόγου που καταπιάστηκε με την ιστορία και τη λαογραφία της Λευκάδας.

Στο μουσείο φιλοξενούνται αντικείμενα που σχετίζονται με τα παραδοσιακά επαγγέλματα, χρηστικά αντικείμενα, εργαλεία της προ-βιομηχανικής εποχής, παραδοσιακά υφαντά και φορεσιές  της περιοχής των Σφακιωτών.

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Το κάστρο της Αγίας Μαύρας δεσπόζει στην είσοδο της πόλης της Λευκάδας. Αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά μεσαιωνικά κτίσματα στην Ελλάδα και πρότυπο οχυρωματικής τέχνης εκείνης της εποχής.

Ανοιχτό το Κάστρο της Αγίας Μαύρας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο -  aromalefkadas - Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας

Χτίστηκε τον 14ο αιώνα και έχει εμβαδόν 25.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ έχει πολιορκηθεί συνολικά 12 φορές.

Είναι θεμελιωμένο πάνω σε χερσόνησο που βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Ακαρνανίας και καταλαμβάνει έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών μέτρων διαθέτοντας πλούσια πολεμική ιστορία καθώς πολιορκήθηκε συνολικά 12 φορές στους 7 αιώνες της ύπαρξής του.

Το Φαράγγι της Μέλισσας

Δεν είναι μεγάλο, το διασχίζεις περίπου σε μια ώρα. Είναι  καταπράσινο με σκιερά μονοπάτια, πέτρινα γεφύρια και τρεχούμενα νερά.

Το Φαράγγι και ο Καταρράκτης του Δημοσάρη

Μια ανάσα από το Νυδρί, το φαράγγι του Δημοσάρη ξεκινά από ένα χωμάτινο μονοπάτι. Διέσχισε το και μετά από λίγα λεπτά πεζοπορίας θα βρίσκεσαι μπροστά στον ομώνυμο καταρράκτη, η φυσική πισίνα του οποίου ενδείκνυται για αναζωογονητικές, παγωμένες βουτιές, όταν ο υδράργυρος χτυπάει 40άρια!

Ο καταρράκτης Δημοσάρης σε video υψηλής ευκρίνειας – Lefkada Today

Οι Δραστηριότητες στο Νησί της Λευκάδας

Στη Λευκάδα μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες, από τις πιο κοινές, όπως πεζοπορία ή ποδηλασία, έως τις πιο περιπετειώδεις, όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς ή καταδύσεις.

Windsurfing (Βασιλική, Άγιος Ιωάννης) – Η Βασιλική είναι το πιο δημοφιλές σημείο στη Λευκάδα για windsurfing. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004 η παραλία της Βασιλικής διορίστηκε ως σημείο αγώνων windsurfing για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Στις παραλίες της Βασιλικής και του Άγιου Ιωάννη θα βρείτε beach clubs που προσφέρουν εξοπλισμό για ενοικίαση και μαθήματα windsurfing.

Seakayaking (Βασιλική) – Νοίκιασε θαλάσσιο καγιάκ και εξερεύνησε το νησί!

Sea Kayak στον Μικρό Γυαλό στη Λευκάδα | Unlimited Adrenaline

Kitesurfing (Άγιος Ιωάννης) – Στη βόρεια πλευρά του νησιού οι συνθήκες είναι τέλειες για kitesurfing. Η παραλία του Αγίου Ιωάννη αποτελέι το κορυφαίο σημείο kitesurfing.

Θαλάσσια Σπορ (Νυδρί, Βασιλική) – Στο Νυδρί και τη Βασιλική μπορείς να κάνεις θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς ή βόλτα σε  πλωτό καναπέ, καγιάκ και κωπηλασία. Στη Βασιλική μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσια σπορ.

Καταδύσεις (Νικιάνα, Βασιλική) – Υποβρύχια σπήλαια, ύφαλοι και παλιά ναυάγια είναι κάποια από τα αξιοθέατα για τους δύτες στη Λευκάδα. Στο νησί υπάρχουν πολλά κέντρα που προσφέρουν μαθήματα καταδύσεων και εκδρομές με σκάφος σε χώρους καταδύσεων!

Ανακαλύψτε την κατάδυση στην παραλία Αλμυρίδα κοντά στα Χανιά - Adventure  Travel in Greece

Παραπέντε (παραλία Κάθισμα) – Η δυτική πλευρά της Λευκάδας προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για πτήσεις σχεδόν όλο το χρόνο, κυρίως τον Μάρτιο – Νοέμβριο. Είναι σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία.

Ιστιοπλοϊα (Νυδρί, Σύβοτα, Βασιλική) – Ιδιαίτερα δημοφιλής δραστηριότητα στην Λευκάδα.

Ποδηλασία Βουνού (Νυδρί, Βασιλική) – Το νησί είναι ορεινό και προσφέρει πολλά μονοπάτια για ορεινή ποδηλασία με μαγευτική θέα.

Brevet 200 km: Γέμισε η Λευκάδα με ποδήλατα! [Φωτό+βίντεο] - aromalefkadas  - Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας

Πεζοπορία – Εξερεύνησε το νησί είναι με τα πόδια, διασχίζοντας τα όμορφα μονοπάτια της Λευκάδας!